Recept voor luchtige en zachte spinazie cake

Het recept voor spinazie cake is ideaal voor iedereen die graag gezond en zoet eet. Hoewel cake natuurlijk een traktatie is en het recept voldoende suiker bevat om van te gaan stuiteren, zit het ook boordevol vitamines en mineralen die het lichaam een boost geven. Het is een iets gezondere variant van cake zonder voedselkleurstoffen en roomboter, maar met olijfolie, spinazie en vers fruit. Het is de perfecte cake voor een picknick, een high-tea of verjaardag. Maar eigenlijk doet deze spinazie cake het altijd wel goed. De luchtige en zachte textuur maakt het een heerlijke ervaring voor de smaakpapillen, maar de groene kleur is ook een ware traktatie voor het oog.

Recept voor spinazie cake - Zenay Cosmetics

Recept voor Spinazie cake

Spinazie cake is eenvoudig te maken. Belangrijk om te weten is dat de groene kleur het mooiste is met verse spinazie. Hoe verser, hoe beter. Stomen heeft daarbij voorkeur boven het koken van de spinazie om de kleur zo goed mogelijk te behouden. Versieren van de cake is lekker met granaatappel, seizoensfruit zoals bessen of bijvoorbeeld citrusvruchten. Dit zorgt niet alleen in een mooi contrast van kleur, maar ook van smaak. Een lekkere variant van onderstaand recept is ook om het beslag met appel te mengen en de cake te bestrooien met knapperig geroosterde pistachenoten. 

Ingrediënten:

  • drie eieren
  • een theelepel vanille
  • drie theelepels bakpoeder
  • twee eetlepels citroensap
  • honderd milliliter melk
  • honderd milliliter olijfolie 
  • honderdvijftig gram suiker
  • tweehonderdvijftig gram bloem
  • driehonderd gram spinazie

Voor de topping:

  • vijftig gram roomkaas
  • zeventig gram poedersuiker
  • tweehonderd milliliter slagroom

 Bereiding:

  1. Was de spinazie en kook deze ongeveer vijftien minuten op laag vuur.
  2. Verwarm de over voor op 180°C.
  3. Klop de eieren en suiker.
  4. Voeg de melk, olijfolie en spinazie toe en meng tot een smeuïge massa.
  5. Voeg het bakpoeder, de bloem en de vanille toe en meng totdat de massa licht en luchtig is.
  6. Vet een bakvorm in of bedek een bakplaat met bakpapier en giet het beslag in de vorm.
  7. Bak de spinazie cake in ongeveer vijfenveertig minuten op honderdtachtig graden. 
  8. Laat de cake ongeveer twee uur afkoelen en snijdt deze in twee lagen. Het mooist zijn natuurlijk meerdere lagen, maar dit vergt enige oefening.
  9. Verkruimel de bovenste laag.
  10. Klop de slagroom stijf en voeg de poedersuiker en roomkaas toe.
  11. Verdeel de creme over de onderste laag cake en op deze af met de verkruimelde cake.
  12. Versier de cake eventueel met granaatappel, seizoensfruit of citrusvruchten. Icoon voor Geverifieerd door de community