Recept voor sprankelende granaatappel thee

Het recept voor granaatappel thee is ideaal voor ieder moment van de dag. De thee kan zowel warm als koud worden gedronken en is heel gezond. Granaatappel is namelijk een van de meest gezondste fruitsoorten en staat bekend om de geneeskrachtige en heilzame werking. Het zit boordevol vitamines en mineralen die het lichaam een boost geven. De fris, zoetzure smaak van de felrode vrucht heeft daarnaast een verfrissend en verkwikkend effect. Het is de ultieme dorstlesser en tegelijkertijd een harmonieus, verfijnd infusie. Bovendien is de rode kleur een ware traktatie voor het oog en heeft de zoete geur een zinnenprikkelend effect.

Recept voor sprankelende granaatappel thee - Zenay Cosmetics

Recept voor granaatappel thee

Granaatappel thee is eenvoudig om te maken. Een granaatappel is voldoende voor een liter sap. Deze infusie kan zo worden gedronken of worden gemengd met verse kruiden en witte of zwarte thee. De frisse, zoetzure smaak heeft een verkwikkende werking op ieder moment van de dag. De pitjes en het sap van granaatappel barsten bovendien van de antioxidanten. Daarnaast bevat de vrucht voornamelijk veel vitamine B6, B11, C en K, kalium, koper, foliumzuur en ijzers. Granaatappel heeft daarom een gunstig effect op de gezondheid.

Ingrediënten:

 • een liter water
 • een gedroogde granaatappel

Extra smaakmakers:

 • verse munt
 • kruidnagel en kaneel
 • kruidnagel, gember en sinaasappel
 • witte of zwarte thee

 Bereiding:

 1. Open de granaatappel en verwijder de pitjes.
 2. Doe de pitjes in een ketel of pan en voeg het water toe.
 3. Kook de infusie op een middelhoog vuur.
 4. Voeg de extra smaakmakers toe en laat vijftien minuten koken.
 5. Breng de thee op smaak met honing.
 6. Zeef de infusie en serveer direct of laat afkoelen om te drinken als ijsthee.

Een andere manier om granaatappel thee te maken is door een verse granaatappel met een vijzel fijn te stampen en vermengen met honing. Dit mengsel kan afgesloten in de koelkast bewaard. Voor een kopje thee kan heet water aan een theelepel van het mengsel worden toegevoegd. 

 
Icoon voor Geverifieerd door de community