9.8/10

Algemene Beoordeling

Onze passie

Contact
Wij hebben jarenlang een beautysalon in het hart van Istanbul gehad, terwijl we in verschillende landen trainingen en opleidingen hebben gevolgd. Toch was het, met veel passie en liefde, tijd voor een nieuwe uitdaging en besloten we om ons hart te volgen. Het hart en de bloedsomloop zorgen er immers voor dat ons zenuwsysteem in balans is en alleen dan kunnen we op harmonische wijze navigeren door het leven. Daarom bieden we nu met Zenay Cosmetics ontspannende schoonheidsrituelen en bijpassende luxe producten aan om de zintuigen te verwennen. Wij zijn daarbij geïnspireerd door de eindeloze diversiteit en schoonheid van de wereld en proberen geur, kleur, smaak en textuur bij Zenay Cosmetics samen te brengen tot ‘Earthly pleasures for the soul’. Onze focus is gericht op bewuster beleven en ervaren en we hopen je zo te helpen om dualiteit te omarmen als eenheid.

Onze missie

Bij Zenay Cosmetics doen we er alles aan om de beste versie van jezelf te kunnen zijn. Daarbij proberen we om vanuit universaliteit ‘body, mind and soul’ met elkaar te verbinden tot een concept van geven en ontvangen, voor jezelf en een ander. Ons streven is zoveel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen tot een authentieke en autonome levensstijl, zonder daarbij de kern van bescheidenheid en collectiviteit uit het oog te verliezen. We willen daarom niet per se aan het modebeeld voldoen, maar besteden juist aandacht aan kleine details. Door de verschuiving van wijsheid en objectivisme te stimuleren naar zingeving en intersubjectiviteit, ontstaat er namelijk ruimte voor verbinding en verhevenheid. Ook in culturele zin. Het zijn immers de details en nuances die kleur aan het licht geven.

Bekijk ons magazine

Producten met impact

Vrijwel alle producten op Zenay.nl importeren wij uit Arabische landen, met een lange geschiedenis van baden en rituelen. Omdat tradities uit deze landen veelal zijn behouden, worden producten vaak nog vervaardigd uit natuurlijke materialen en/of op basis van veganistische en plantaardige oliën en extracten, in plaats van chemische stoffen, dierlijke vetten of lipiden. Een groot deel van onze producten is daarom natuurlijk, duurzaam, halal en/of vegan. Dit betekent niet vanzelfsprekend dat alle producten die wij aanbieden dat ook daadwerkelijk zijn. Dat is in dit tijdperk immers niet heel eenvoudig en bovendien staat het iedereen vrij om zelf keuzes te maken. Toch streven we naar zoveel mogelijk milieuvriendelijk en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Daarom maken we bewuste keuzes en handelen waar mogelijk is. We geloven namelijk dat de kracht van de natuur met haar botanische kruiden, planten en bloemen wonderbaarlijk groot is en nog veel geheimen voor ons herbergt, maar ook dat ze alles biedt dat nodig is voor een gezond en gelukkig leven.

Onze visie

In deze hectische wereld draait het vaak om imago. De manier waarop je jezelf uit is daardoor een essentieel element van hoe anderen je waarnemen en om te laten zien wie jij bent en wat je van betekenis vindt. Bovendien heeft zowel de persoonlijke omgeving als het uiterlijk veel invloed op hoe jij jezelf ervaart. Het uiterlijk is namelijk niet alleen een reflectie, maar ook het verlengde van ons innerlijk. Jezelf zijn draait daarom uiteindelijk voornamelijk om het volgen van je hart, intuïtie en passie. Ons doel is deswege zoveel mogelijk mensen te kunnen ondersteunen om het beste uit zichzelf te kunnen halen, maar ook dat je dit met een ander kunt delen. Omdat het vanuit verbinding met een ander nu eenmaal veel eenvoudiger is om te handelen vanuit liefde. 

Ontdek ons aanbod